Előkészítés restauráláshoz

A homokszórásos előkészítés restaurálás esetében egy igen hatékony eszköz, mivel a régi és megrongálódott felületekről egyszerűen távolítja el a felületen fellelhető régi bevonatokat, rozsdát, szennyeződéseket és festékeket is. Hatékonyan tisztítja és készíti fel a restaurálási munkákhoz a felületet.

A homokszórás nagy nyomású homokszemcsékkel dolgozik, amelyek erősen hatolnak a felületbe, ezáltal nagyfokú alapossággal távolítja el a különböző szennyeződéseket, valamint az esetleges oxidációt is. Így biztosítva, hogy a felület teljes tiszta és kezdhetjük a restaurálást.

A homokszórás lehetőséget ad arra, hogy a felületek úgy kerüljenek megtisztításra, hogy a tárgyakon lévő különböző részletek, díszítések ép formában kerüljenek megtartásra. A homokszórás során alkalmazott homok méretét és anyagát a projekt igényei szerint igazítjuk.

A homokszórás során alkalmazott homokszemcsék természetes anyagból, üvegből vagy és ásványból készül. Ez egy környezetbarát alternatíva, amely más vegyi anyagokkal szemben előnyt jelent.

A homokszórással alapvetően egy alapos előkészítést jelent a restaurálás előtt, így a restaurált felület hosszan megőrzi a felület minőségét, tartósságát.